Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دبیرخانه پایش آزاد دانشگاه آزاد اسلامی از راه اندازی باشگاه‌های تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی خبر داد و گفت: لغات پرتکرار در عناوین پایان‌نامه‌های دانشجویان شناسایی‌شده است که در موضوعات پرطرفدار شبکه‌هایی ایجاد خواهیم کرد.

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا-محدثه حسینی؛ رویکرد جدید دانشگاه آزاد اسلامی فراتر از رسیدن به دانشگاه نسل سوم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنچه مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی هدف‌گیری کرده‌اند، رسیدن و تحقق دانشگاه حل مسئله است که برای دستیابی به این هدف باید پژوهش‌ها، پایان‌نامه‌ها و رساله‌های مقاطع تحصیلات تکمیلی خود را سامان‌دهی کند.

از همین رو طرح «پایش آزاد» مخفف «پژوهش اثرگذار یکپارچه شبکه‌ای دانشگاه آزاد اسلامی» در این دانشگاه اجرایی شد که هدف آن تبدیل چالش‌های کلان کشور به زمینه‌های پژوهشی است که استاد و دانشجو بتوانند بر اساس آن موضوع پایان‌نامه و یا رساله تعریف کنند.

یکی دیگر از گام‌های دانشگاه آزاد اسلامی برای تبدیل شدن به یک دانشگاه حل مسئله، شناسایی ظرفیت‌های خود برای پاسخگویی به نیاز کشور و ارتقای پژوهش‌های اساتید و دانشجویان این دانشگاه است. 

بیشتر بخوانید:

تأثیر کرونا بر نظام پایش آزاد و پایان‌نامه‌های دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی

از همین رو به گفتگو با «محمد علی‌اکبری»، رئیس دبیرخانه پایش آزاد دانشگاه آزاد اسلامی پرداختیم تا از برنامه‌ها و اهداف پیش‌روی این دانشگاه آشنا شویم. 

آنا: از برنامه‌های پیش روی سامانه پژوهشیار بفرمایید.

علی‌اکبری: اکنون بیش از 80 هزار پایان‌نامه و رساله در سامانه پژوهش‌یار ثبت‌شده است که بر اساس بررسی‌های انجام‌شده در دانشگاه آزاد اسلامی برخی از موضوعات پرطرفدار هستند، همانند موضوع بورس، اوراق بهادار و بانک.

لغات پرتکرار در عناوین پایان‌نامه‌های دانشجویان به‌صورت هوشمند در سامانه پژوهش‌یار شناسایی‌شده است. در نظر داریم در موضوعات پرطرفدار شبکه‌هایی با عنوان «باشگاه‌های تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی» ایجاد کنیم که افرادی که در یک حوزه فعالیت می‌کنند با یکدیگر در این شبکه‌ها ارتباط بگیرند.

حدود 10 درصد از پایان‌نامه‌های دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه بورس، اوراق بهادار و بانک می‌باشد و یکی از موضوعات پرطرفدار در این دانشگاه است. به‌طور مثال یک شبکه مجازی با عنوان شبکه سرای بورس ایجاد خواهیم کرد که هر یک از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی که پایان‌نامه و یا رساله‌‌اش در حوزه بورس باشد، در این شبکه عضو خواهد شد.  

آنا: موضوعات این شبکه‌ها بر چه اساسی انتخاب می‌شود؟

علی‌اکبری: موضوعات هر یک از این شبکه‌ها بر اساس لغات پرتکرار در عناوین پایان‌نامه‌ها و یا رساله‌های دانشگاه آزاد اسلامی انتخاب می‌شود. برخی اوقات نیز موضوعات به‌صورت خاص همانند «موضوع عاشورا»  و یا «دفاع مقدس» انتخاب می‌شوند. شاید در موضوعات خاص تعداد زیادی پایان‌نامه و رساله وجود نداشته باشد، اما می‌توان با همان تعداد کم نیز هسته‌ای ایجاد شود و آغاز به کار کنند. موضوعات موردتوجه کشور در انتخاب موضوع شبکه‌ها تأثیر به سزایی دارد.

باید ارزش‌افزوده  80  هزار پایان‌نامه و رساله در سامانه پژوهشیار را شناسایی کنیم، برای دستیابی به این ارزش‌افزوده باید علاقه‌مندی‌های خانواده دانشگاه آزاد اسلامی را شناسایی کنیم، این علاقه‌مندی همان ظرفیتی است که می‌توان از آن استفاده کرد و به ارزش‌افزوده دست‌یافت.

اکنون‌که تعداد زیادی پایان‌نامه و رساله در زمینه بورس در دانشگاه آزاد اسلامی انجام می‌شود، نشان‌دهنده ظرفیت و پتانسیل دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه بورس است. پس از شناسایی ظرفیت‌هایی که در دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد باید به آن جهت‌دهی کنیم.

آنا: این شبکه‌ها در چه بستری ایجاد می‌شود؟

علی‌اکبری: این شبکه‌های مجازی می‌توانند توسط باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی و یا در بستر سامانه دان ایجاد شوند. اکنون به‌صورت آزمایشی در حوزه یادگیری عمیق با همکاری باشگاه پژوهشگران جوان شبکه ایجاد کرده‌ایم که اساتید و دانشجویان مرتبط با این حوزه در این شبکه عضو شوند.

آنا: گام بعدی پس از شناسایی موضوعات پرطرفدار در سامانه پژوهشیار چیست؟

علی‌اکبری: دانشگاه آزاد اسلامی می‌تواند شبکه‌های موازی در موضوعات مختلفی همانند بورس، یادگیری عمیق و دانش آموزان و... را راه‌اندازی کند، در گام بعدی می‌توان پایان‌نامه‌ها و یا رساله‌های ثبت‌شده در سامانه پژوهشیار را مورد تحلیل و بررسی قرار دهیم، در این بخش چکیده‌های این پایان‌نامه‌ها به‌صورت هوشمند مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

آنا: ماحصل راه‌اندازی این شبکه‌ها چیست؟

علی‌اکبری: این شبکه‌ها منجر به افزایش کیفیت پژوهش‌های اساتید و دانشجویان می‌شود، زیرا در این شبکه‌ها افراد آگاه با یکدیگر صحبت می‌کنند و از آخرین دستاوردهای هم آگاه می‌شوند و همین امر به‌صورت ناخودآگاه منجر به ارتقا کیفیت پایان‌نامه‌ها و یا رساله‌های دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی می‌شود.

همچنین راه‌اندازی این شبکه‌ها منجر به شناسایی افراد قوی در هر رشته می‌شود؛ به‌طور مثال در حوزه بورس متوجه می‌شویم که چه تعداد استاد در دانشگاه آزاد اسلامی حضور دارند که به‌صورت تخصصی در این حوزه فعالیت می‌کنند.

ارتباط با بیرون از دانشگاه نیز توسط این شبکه‌ها قوی‌تر می‌شود؛ به‌طور مثال زمانی که بورس نیاز به پژوهش و یا انجام تحقیق داشته باشد؛ ما با استفاده از شناخت ظرفیت‌های خود در این شبکه‌ها می‌توانیم برای انجام پژوهش‌ها مختلف اعلام آمادگی کنیم. با استفاده از راه‌اندازی این شبکه‌ها متوجه می‌شویم که در دانشگاه آزاد اسلامی چه تعداد پایان‌نامه و نیروی متخصص در یک حوزه مشخص داریم و منجر به شناسایی نیروهای واجد شرایط در یک حوزه می‌شود.

آنا: این شبکه‌سازی در چه مرحله‌ای قرار دارد؟

علی‌اکبری: در همین راستا طی همکاری با حجت‌الاسلام حسن خیری رئیس مرکز مطالعات، برنامه‌ریزی و تعالی علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی پایان‌نامه‌ها و رساله‌های در حوزه عاشورا و اربعین را شناسایی کردیم. با صاحبان این پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها تماس گرفته شد و شبکه‌ای که مدنظر قرار داشتیم را به‌صورت واقعی ایجاد کردیم و این افراد در کلاس‌هایی حضور پیدا می‌کنند و با یکدیگر آشنا شدند.

در این شبکه اساتید و دانشجویان فعال در حوزه عاشورا و اربعین را شناسایی و به مرکز مطالعات برنامه‌ریزی و تعالی علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی معرفی کردیم. همچنین ممکن است در آینده موضوعاتی را به این شبکه تزریق کنیم به‌طور مثال بخواهیم در بعد اجتماعی و یا فرهنگی عاشورا و اربعین پژوهش انجام دهند. این شبکه‌سازی به‌صورت دستی انجام شد؛ اما در شبکه‌سازی که در نظر داریم، همه این امور به‌صورت هوشمند انجام می‌شود.

به‌زودی طی یک برنامه‌ای خروجی پژوهش‌های پایان‌نامه‌های فوق‌لیسانس در رساله‌های دکتری دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه عاشورا و اربعین را ارائه خواهیم کرد.

آنا: هدف‌گذاری شما از راه‌اندازی این شبکه‌ها چیست؟

علی‌اکبری: در گام اول و دوم، شناسایی نیروهای متخصص و ارتقای آن‌ها را در نظر داریم و در گام سوم استفاده از این پتانسیل که در دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد. به‌طورکلی هدف از راه‌اندازی این شبکه‌ها شناخت، تقویت و جهت‌دهی منابع انسانی در دانشگاه آزاد اسلامی است که در گام بعدی ارتباط این افراد را با محیط بیرون از دانشگاه‌ها ایجاد کنیم. بخشی از وظیفه ایجاد ارتباط محققین با بیرون از دانشگاه بر عهده دانشگاه است.

انتهای پیام/4084/

منبع: آنا

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی دکتری پایان نامه رساله طرح پایش دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی راه اندازی این شبکه ها اساتید و دانشجویان سامانه پژوهشیار سامانه پژوهش پایان نامه ها پایان نامه راه اندازی حوزه بورس پایان نامه طور مثال پایش آزاد علی اکبری پژوهش ها رساله ها ظرفیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۲۴۱۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اشتغال به تحصیل یک‌میلیون و ۳۵۰ هزار دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی

ایسنا/کردستان قائم مقام رییس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: ۲۷۶ واحد و مرکز دانشگاه آزاد اسلامی با اشتغال به تحصیل یک‌میلیون و ۳۵۰ هزار دانشجو در سراسر کشور فعال است.

علی سروری‌مجد، امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت در دیدار با نماینده ولی فقیه در کردستان، اظهار کرد: حوادث اخیر در دانشگاه‌های آمریکا نشان داد، وقتی مسئله انسانیت تبدیل به فطرت پاک انسانی از باب توحیدی می‌شود یک اتفاقی خوبی بین ادیان و مذاهب شکل می‌گیرد.

وی افزود: مسئله غزه نشان داد که امت اسلامی از هر قوم و مذهبی و با هر گرایشی در دفاع و حمایت از مردم مظلوم و بی‌دفاع غزه و فلسطین در میدان حاضر و نسبت به دشمن مشترک ثابت‌القول و محکم ایستاده‌اند.

قائم مقام رییس دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: در ایام میلاد حضرت مسیح(ع) برادران و خواهران عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی در همین راستا یک نشست بین ادیانی در تهران برگزار شد که خروجی بسیار مفید و مؤثری داشت.

وی، به اقدامات دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و ادامه داد: در ۵ سال گذشته دانشگاه آزاد اسلامی از حیث آموزشی و پژوهشی، اداری و مالی و انضباط رشد صعودی خاصی پیدا کرده است.

به گفته سروری مجد، سامانه‌های آموزشیار برای تمام فرایندهای آموزشی از ابتدا تا انتها به صورت یکپارچه و متمرکز در سطح کشور فعال شده است.

وی، در ادامه از راه اندازی سامانه‌های پژوهش یار خبر داد و بیان کرد: سامانه پژوهش یار برای تمام فرایندهای پژوهشی پایان نامه‌های کارشناسی ارشد و دکترا شکل گرفته و آن بی‌انضباطی‌هایی که در حوزه پایان نامه‌ها و رساله‌ها در گذشته وجود داشت، رفع شده است.

قائم مقام رییس دانشگاه آزاد اسلامی، اضافه کرد: پیش دفاع متمرکز برای پایان نامه‌ها داریم و سختگیری‌هایی که در تدوین مقالات وجود داشت از بین رفته و آزمون‌های زبان هم به صورت جدی پیگیری می‌شود.

وی تصریح کرد: در ۵ سال اخیر انضباط مالی با راه‌اندازی سامانه حساب یار بیش از گذشته تحقق پیدا کرده و چک‌های بلا محل و پرداخت‌های خارج از ضوابط در دانشگاه آزاد اسلامی وجود ندارد.

سروری‌مجد در ادامه این دیدار به فعالیت ۲۷۶ واحد و مرکز دانشگاه آزاد اسلامی در سطح کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر یک‌میلیون و ۳۵۰ هزار دانشجو، ۵۰ هزار هیئت علمی تمام وقت و وابسته، ۱۵۰ هزار دانش‌آموز و ۸۰۰ مدرسه وجود دارد که کار رصد و کنترل این واحدهای آموزشی نیازمند این سامانه‌ها است.

به گفته وی، طی ۴ و ۵ سال اخیر همه چیز در این دانشگاه به صورت متمرکز رصد و کنترل می‌شود و آن انضباط علمی و انتظاری که مقام معظم رهبری در این زمینه داشتند، محقق شده است.

وی افزود: از سال ۹۸ با ابتکار رییس دانشگاه آزاد اسلامی کشور در استان‌های تقریبی حرکت خوبی شروع شده و تعداد دفاتر تقریب به ۳۵ دفتر در دانشگاه آزاد اسلامی استان‌هایی که برادران و خواهران اهل سنت و تشیع زندگی می کنند، ایجاد شده است.

قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کشور بیان کرد: حفظ کیان دانشگاه، ارتقای علمی و گسترش فضای انقلابی از دستورات و تاکیدات مقام معظم رهبری در ابلاغ به رییس دانشگاه آزاد اسلامی کشور است که ما ملزم به تلاش بر این سه محور هستیم و تمام واحدهای دانشگاه را بر مبنای این سه حوزه خطیر و مهم تقسیم بندی کرده‌ایم.

سروری‌مجد تصریح کرد: کمیسیون گسترش فضای انقلابی با حضور رؤسای تمام استان‌ها و معاونین ذیربط و کمیسیون حفظ کیان دانشگاه آزاد اسلامی و کمیسیون ارتقای علمی تشکیل شده است و روندی که‌ اکنون در استان کردستان در زمینه این سه حوزه مطالبات رهبری وجود دارد روند قابل قبول و خوبی است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سبد گردشگری دانشگاه آزاد شاهرود تدوین شد
  • سکوی «تامین و تولید» راه‌اندازی می‌شود/ تبیین ظرفیت‌های ایران
  • اجرای شیوه‌نامه نظام استاد شاگردی در دانشگاه آزاد اسلامی
  • شیوه نامه افزایش حقوق و دستمزد سال ۱۴۰۳ دانشگاه آزاد تشریح شد
  • ساز کوک دانشگاه و صنعت برای تأمین امنیت غذایی/ هزار دانشجوی طرح پویشی به هلدینگ زر می‌روند
  • دانشگاه آزاد بسیاری از مرز‌های علمی کشور را درنوردیده است
  • اشتغال به تحصیل یک‌میلیون و ۳۵۰ هزار دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی
  • کارگروه تخصصی برای ساماندهی شبکه مهندسی پوشاک دانشگاه تشکیل می‌شود
  • جزئیاتی از تفاهم‌نامه علمی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد مرکزی با یک واحد صنعتی
  • نتایج سومین المپیاد تخصصی برق دانشگاه آزاد اشکذر اعلام شد