Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@00:23:25 GMT

سامانه پژوهشیار در قوه قضاییه راه اندازی شد

تاریخ انتشار: ۲ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۲۶۹۲۹

سامانه پژوهشیار در قوه قضاییه راه اندازی شد

به گزارش معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، فرزاد جلیلیان روز سه شنبه گفت: بانک اطلاعات تحقیقات و پژوهش های بنیادی، کاربردی و توسعه ای در حوزه پیشگیری به نام سامانه جامع پژوهشیار با هدف جلوگیری از اتلاف منابع و موازی کاری و بهره گیری از منابع موجود، اعتباریابی، صرفه جویی در منابع مالی و همچنین افزایش مشارکت محافل علمی و دانشگاهی در معاونت اجتماعی قوه قضاییه راه اندازی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بارگذاری هزار اثر پژوهشی با همکاری نهادهای مختلف

وی افزود: در حال حاضر بیش از هزار مورد آثار پژوهشی از معاونت پیشگیری کل استان ها و ادارات کل و آثار مرکز مطالعات از بدو تاسیس تا پایان سال ۹۷ و همچنین سازمان ­ها و نهادهای مختلف از جمله دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر نهاد ریاست جمهوری، مرکز مطالعات و پژوهش­ های راهبردی وزارت ورزش و جوانان، پژوهشکده شورای نگهبان، مرکز مطالعات و پژوهش ­های سلامت اداری و مبارزه با فساد سازمان بازرسی کل کشور، دفتر تحقیقات کاربردی پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا و دفتر مطالعات اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، در سال۹۷-۹۶ جمع­ آوری و این آثار پژوهشی در سامانه بانک اطلاعات به تفکیک تغذیه و بارگذاری شده است.

سرپرست مرکز مطالعات اجتماعی و جرم شناسی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: با پیشرفت و دگرگونی نظام‌های اجتماعی و در کنار آن فناوری‌ها، ‌ زمینه برای ایجاد هنجارهای جدید اجتماعی و در مقابل آن ناهنجاری‌های جدید و شیوه‌های پیچیده و متنوع نقض آن هنجارها، فراهم می‌شود. بنابراین متولیان قانونی حوزه پیشگیری و کاهش جرم باید به مدل‌ها و شیوه های نوین، با تکیه بر مبانی دینی، مقتضیات ملی و بهره گیری از آخرین یافته های علمی و تجارب سایر کشورها در زمینه پیشگیری از جرم دست یابند.

اهمیت مساله یابی و رسیدن به محل مساله

وی تاکید کرد: اهمیت انجام پژوهش های علمی - کاربردی و ضرورت کاربست یافته های پژوهش بر کسی پوشیده نیست آنچه مهم است "مساله یابی" است که چنین اقدامی با شناخت عمیق با لایه های پنهان و آشکار علل و عوامل موثر در ارتکاب جرایم و شناسایی متغیرهای محیطی در حوزه های مختلف در پهنه جغرافیایی کشور است که براساس آن به "محل مساله" خواهیم رسید.

رئیس شورای پژوهشی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: محور های کلان پژوهش در فراخوان و بر اساس نیازسنجی پژوهشی انجام گرفته و در شورای پژوهشی معاونت به تصویب رسیده است که در این فرایند سعی شده است با تبیین انتظارات و نیازهای مراکز اجرایی مراکز استان ها در مرحله ستادی و انجام پژوهش ها، کارشناسان و عوامل اجرایی را در فرایند انجام پژوهش ها سهیم و با مرکز همسو کنیم و در مراحل مختلف با ارائه نقد داده ها، سطح اطمینان یافته ها را افزایش دهیم.

شبکه نخبگانی در حوزه های مختلف راه اندازی شد

وی افزود: تا زمانی که مساله اساسی شناسایی نشود، صرف زمان و هزینه برای انجام پژوهش و حل مساله صرفا اتلاف منابع مادی و انسانی خواهد بود و به همین منظور در مرکز مطالعات معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با شناسایی و ایجاد شبکه نخبگانی در ساحت های مختلف مانند کمیته علمی ملی پیشگیری از جرایم و آسیب های فضای مجازی، شورای بررسی های راهبردی (اتاق فکر)، تشکیل کمیته های تخصصی مشابه و دعوت از متخصصان و متولیان امر پژوهش در جلسات شورای علمی پژوهشی، سعی کردیم نیازها و دغدغه های اساسی را به موازات اعلام نیازهای ادارات کل شناسایی و همه آنها را در قالب یک فراخوان برای گروه های هدف اعلام کنیم.

فراخوان برای ۸۰ دانشگاه و مرکز علمی ارسال شد 

جلیلیان افزود: مرکز مطالعات اجتماعی و جرم شناسی ۴۳ محور پژوهشی پیشنهادی ادارات کل را در جلسات شورای علمی پژوهشی مطرح کرد و با بهره گیری از شبکه نخبگانی ۲۳ محور مورد تایید و تصویب اعضا قرار گرفت که  با ارسال فراخوان به دانشگاه های سراسر کشور حدود۸۰ دانشگاه، حوزه‌های علمیه و موسسات علمی پژوهشی از کلیه اساتید، دانشجویان و پژوهشگران متخصص و علاقه ­مند به این حوزه دعوت شده است.

مروری بر مهمترین اقدامات مرکز مطالعات و جرم شناسی

وی با برشماری مهمترین اقدامات و فعالیت های انجام شده در مرکز مطالعات و جرم شناسی معاونت اجتماعی قوه قضاییه گفت: ترجمه و تالیف ۲۴ عنوان کتاب، انجام ۳۰ پروژه تحقیقاتی، مشارکت در برگزاری ۱۷  همایش، کنگره و پیمایش‌ علمی مرتبط با پیشگیری، برگزاری ۴۵  نشست  تخصصی در حوزه جرایم و آسیب های اجتماعی، گردآوری و تحلیل آمار جرایم، دعاوی و آسیب‌های اجتماعی کشور و ارائه گزارش های فصلی و حمایت از ۳۲ رساله‌ دکتری و پایان‌نامه‌های کارشناسی‌ارشد کاربردی در تهیه گزارش های کارشناسی مرتبط با جرائم، دعاوی و آسیب ‌های اجتماعی اولویت‌دار از جمله این اقدامات است.

سرپرست مرکز مطالعات اجتماعی و جرم شناسی قوه قضاییه، راه‌اندازی سایت معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه و به روز رسانی آن، ایجاد شبکه نخبگانی، انتشار ۱۴ شماره ماهنامه خبری و تحلیلی، تهیه و تدوین شش فصلنامه تخصصی رهیافت پیشگیری، و برگزاری ۱۰ کارگاه آموزشی پیشگیری از جرائم و آسیب‌های فضای مجازی را از اقدامات فوق العاده این مرکز برشمرد.

وی اضافه کرد: انجام طرح های تحقیقاتی مانند دانشنامه سایبری، بررسی رابطه بین سبک فرزندپروری، جو عاطفی و اعتیاد فرزندان به فضای مجازی؛ شناسایی موانع اثربخشی راهبردهای پیشگیری از جرایم در فضای مجازی و ارائه راهکارها؛ و مطالعه آسیب های امنیت اخلاقی در فضای مجازی و ارائه راهکارهای پیشگیرانه  و ایجاد دبیرخانه، طراحی الگو و راهبری بررسی جامع پژوهشی شناسایی عوامل موثر در بروز دعاوی، جرایم و اختلافات به تفکیک حوزه ­های قضایی هر استان به منظور عملیاتی نمودن جزء دوم بند ت ماده ۱۱۳ قانون برنامه ششم توسعه، در دستور کار مرکز مطالعات قوه قضاییه قرار دارد.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: حوزه علميه سازمان بازرسی كل كشور شورای نگهبان شهرداری تهران نخبگان معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم طرح پژوهشی پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۲۶۹۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات جدید از ۳ طبقه کردن میدان ونک

شهردار منطقه ۳ تهران جزئیات جدیدی از سه طبقه کردن میدان ونک را اعلام کرد.

به گزارش ایسنا، وی افزود: با توجه به مترو، یک طبقه هم زیر مترو طراحی شده است. این موضوع درحال مطالعات است. کار‌های مطالعاتی قرار است که امسال انجام شود و بعد از مطالعه، در صورتی که جوابگو باشد وارد فاز اجرا می‌شود.

 

شهردار منطقه ۳ تهران در پاسخ به این پرسش که آیا این مطالعات به شورا ارائه شده است؟ گفت: هنوز مطالعات نهایی نشده است. جلسه‌ای را با مشاور طرح و مشاور مترو داشتیم. طرحی را مبنی بر دو طبقه کردن تونل مترو آوردند که یک طبقه مترو و یک طبقه سواره باشد.

جوانی با اشاره به اینکه این موضوع قبلا سابقه مطالعه در معاونت فنی و عمران را داشته است، ادامه داد: زیرگذر جهان کودک و میدان ونک به سمت ملاصدرا و اتوبان شهید چمران قبلا طراحی شده و اسناد مطالعاتی در معاونت عمران موجود است.

وی افزود: پروژه بسیار بزرگ است و اگر بنا باشد حجم اولیه آن اجرا شود از چهارراه جهان کودک به سمت بزرگراه چمران بیش از دو کیلومتر و از تونل توحید بزرگتر است. کار بزرگی است و نیازمند مطالعات جدی است.

جوانی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه اگر این طرح تأیید شود در این دوره از مدیریت شهری اجرا می‌شود یا خیر؟ اظهار کرد: اگر امسال مطالعات و زیرساخت‌ها انجام شود در سال آینده ممکن است به کلنگ زنی برسد. اما در فاز اجرا به صورت جدی، ممکن نیست. ما از معاونت فنی و عمران خواهش کردیم به علت اهمیت موضوع ترافیک چهار راه جهان کودک و میدان ونک و خیابان حضرت، ولی عصر این پروژه را در اولویت قرار دهند که زیر گذر میدان ونک هم در برنامه مطالعاتی انجام شود که در آنجا هم زیرگذر و تونل مترو را داریم.

دیگر خبرها

  • سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران نقشی بزرگی در گسترش و رشد علمی ایران ایفا کرده است
  • چرا کمتر شاهد خبرنگاری تحقیقی و پژوهشی هستیم؟
  • مرکز ملی نوآوری مغز راه اندازی می‌شود
  • مرکز ملی نوآوری مغز در بیمارستان فیروزگر تهران راه‌اندازی می‌شود
  • تشدید نظارت بر فعالیت مراکز سرگرمی «اتاق فرار» در استان تهران
  • راه اندازی دو مرکز خرید گندم در کهگیلویه/ مراکز شبانه روزی است
  • راه اندازی دو مرکز خرید در کهگیلویه/مراکز خرید شبانه روزی است
  • مرکز ملی مغز با هدف گسترش خدمات در زمینه علوم شناختی راه‌اندازی می‌شود
  • میدان ونک سه طبقه می شود + جزئیات
  • جزئیات جدید از ۳ طبقه کردن میدان ونک