Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرپرست مرکز مطالعات قوه قضاییه گفت: بانک اطلاعات تحقیقات و پژوهش های بنیادی، کاربردی و توسعه ای در حوزه پیشگیری به نام سامانه جامع پژوهشیار با هدف جلوگیری از اتلاف منابع و موازی کاری و افزایش مشارکت محافل علمی و دانشگاهی در معاونت اجتماعی قوه قضاییه راه اندازی و بهره برداری شد.

به گزارش ایسنا به نقل از معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، فرزاد جلیلیان روز سه شنبه با اعلام این خبر، گفت: بهره برداری از سامانه جامع پژوهشیار به منظور جلوگیری از موازی کاری، بهره گیری از منابع موجود، اعتباریابی، صرفه جویی در منابع مالی و افزایش مشارکت محافل علمی و دانشگاهی انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در حال حاضر بیش از ۱۰۰۰ مورد آثار پژوهشی از معاونت پیشگیری کل استانها و ادارات کل و آثار مرکز مطالعات از بدو تاسیس تا پایان سال ۹۷ و همچنین سازمان­ها و نهادهای مختلف از جمله دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر نهاد ریاست جمهوری، مرکز مطالعات و پژوهش­های راهبردی وزارت ورزش و جوانان، پژوهشکده شورای نگهبان، مرکز مطالعات و پژوهش­های سلامت اداری و مبارزه با فساد سازمان بازرسی کل کشور، دفتر تحقیقات کاربردی پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا و دفتر مطالعات اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، در سال۹۷-۹۶ جمع­آوری و این آثار پژوهشی در سامانه بانک اطلاعات به تفکیک تغذیه و بارگذاری شده است.

سرپرست مرکز مطالعات اجتماعی و جرم شناسی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، گفت: با پیشرفت و دگرگونی نظام‌های اجتماعی و در کنار آن فناوری‌ها،‌ زمینه برای ایجاد هنجارهای جدید اجتماعی و در مقابل آن ناهنجاری‌های جدید و شیوه‌های پیچیده و متنوع نقض آن هنجارها، فراهم می‌شود.

وی ادامه داد: بنابراین متولیان قانونی حوزه پیشگیری و کاهش جرم باید به مدل‌ها و شیوه های نوین، با تکیه بر مبانی دینی، مقتضیات ملی و بهره گیری از آخرین یافته های علمی و تجارب سایر کشورها در زمینه پیشگیری از جرم دست یابند.

جلیلیان تاکید کرد: اهمیت انجام پژوهش های علمی - کاربردی و ضرورت کاربست یافته های پژوهش بر کسی پوشیده نیست آنچه مهم است "مساله یابی" است که چنین اقدامی با شناخت عمیق با لایه های پنهان و آشکار علل و عوامل موثر در ارتکاب جرایم و شناسایی متغیرهای محیطی در حوزه های مختلف در پهنه جغرافیایی کشور است که براساس آن به "محل مساله" خواهیم رسید.

رئیس شورای پژوهشی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، گفت: محور های کلان پژوهش در فراخوان و براساس نیازسنجی پژوهشی، انجام گرفته و در شورای پژوهشی معاونت به تصویب رسیده است؛ که در این فرایند سعی شده است با تبیین انتظارات و نیازهای مراکز اجرایی مراکز استان ها در مرحله ستادی و انجام پژوهش ها، کارشناسان و عوامل اجرایی را در فرایند انجام پژوهش ها سهیم و با مرکز همسو کنیم و در مراحل مختلف با ارائه نقد داده ها، سطح اطمینان یافته ها را افزایش دهیم.

سرپرست مرکز مطالعات اجتماعی و جرم شناسی معاون اجتماعی قوه قضاییه اظهار کرد: تا زمانی که مساله اساسی شناسایی نشود، صرف زمان و هزینه برای انجام پژوهش و حل مساله صرفا اتلاف منابع مادی و انسانی خواهد بود، خاطرنشان کرد: به همین منظور در مرکز مطالعات معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با شناسایی و ایجاد شبکه نخبگانی در ساحت های مختلف مانند کمیته علمی ملی پیشگیری از جرایم و آسیب های فضای مجازی، شورای بررسی های راهبردی (اتاق فکر)، تشکیل کمیته های تخصصی مشابه و دعوت از متخصصان و متولیان امر پژوهش در جلسات شورای علمی پژوهشی، سعی کردیم نیازها و دغدغه های اساسی را به موازات اعلام نیازهای ادارات کل شناسایی و همه آنها را در قالب یک فراخوان برای گروه های هدف اعلام کنیم.

وی ادامه داد: مرکز مطالعات اجتماعی و جرم شناسی ۴۳ محور پژوهشی پیشنهادی ادارات کل را در جلسات شورای علمی پژوهشی مطرح کرد و با بهره گیری از شبکه نخبگانی ۲۳ محور مورد تایید و تصویب اعضا قرار گرفت که  با ارسال فراخوان به دانشگاههای سراسر کشور حدود۸۰ دانشگاه، حوزه‌های علمیه و موسسات علمی پژوهشی، از کلیه اساتید، دانشجویان و پژوهشگران متخصص و علاقه­مند به این حوزه دعوت شده است.

جلیلیان در رابطه با مهمترین اقدامات و فعالیت های انجام شده در مرکز مطالعات و جرم شناسی معاونت اجتماعی قوه قضاییه، گفت: ترجمه و تالیف ۲۴ عنوان کتاب، انجام ۳۰ پروژه تحقیقاتی، مشارکت در برگزاری ۱۷  همایش، کنگره و پیمایش‌ علمی مرتبط با پیشگیری، برگزاری۴۵  نشست  تخصصی در حوز جرایم و آسیب های اجتماعی، گردآوری و تحلیل آمار جرایم، دعاوی و آسیب‌های اجتماعی کشور و ارائه گزارش های فصلی و حمایت از ۳۲ رساله‌ دکتری و پایان‌نامه‌های کارشناسی‌ارشد کاربردی در تهیه گزارشات کارشناسی مرتبط با جرائم، دعاوی و آسیب ‌های اجتماعی اولویت‌دار از جمله این اقدامات است.

سرپرست مرکز مطالعات اجتماعی و جرم شناسی قوه قضاییه، راه‌اندازی سایت معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه و به روز رسانی آن، ایجاد شبکه نخبگانی، انتشار ۱۴ شماره ماهنامه خبری و تحلیلی، تهیه و تدوین ۶ فصلنامه تخصصی رهیافت پیشگیری، و برگزاری ۱۰ کارگاه آموزشی پیشگیری از جرائم و آسیب‌های فضای مجازی را از اقدامات فوق العاده این مرکز برشمرد.

وی با اشاره به در دستورکار بودن طرح‌های پژوهشی مختلف در راستای دبیرخانه ستاد کنترل کاهش آسیب های اجتماعی، گفت: انجام طرح‌های تحقیقاتی مانند دانشنامه سایبری، بررسی رابطه بین سبک فرزندپروری، جو عاطفی و اعتیاد فرزندان به فضای مجازی؛ شناسایی موانع اثربخشی راهبردهای پیشگیری از جرایم در فضای مجازی و ارائه راهکارها؛ و مطالعه آسیب های امنیت اخلاقی در فضای مجازی و ارائه راهکارهای پیشگیرانه؛  و ایجاد دبیرخانه، طراحی الگو و راهبری بررسی جامع پژوهشی شناسایی عوامل موثر در بروز دعاوی، جرایم و اختلافات به تفکیک حوزه­های قضایی هر استان به منظور عملیاتی نمودن جزء دوم بند ت ماده ۱۱۳ قانون برنامه ششم توسعه، در دستور کار مرکز مطالعات قوه قضاییه قرار دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: قوه قضاييه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۲۶۰۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا کمتر شاهد خبرنگاری تحقیقی و پژوهشی هستیم؟

غلامرضا آذری استاد ارتباطات در گفتگو با خبرنگار پژوهش خبرگزاری آنا در پاسخ به این سوال که چقدر در حوزه رسانه و ارتبطات در دهه اخیر به مطالعات و ره آورد‌هایی تازه دست پیدا کردیم، گفت: اگر بخواهیم واقع بینانه بگویم در این سال‌ها نسبتا خیلی خوب نتوانستیم در حوزه مطالعات و نظریه‌های جدید ارتباطاتی گام برداریم. تلاش‌هایی در دولت‌های گذشته برای پژوهش صورت گرفته، اما نبود بودجه لازم و مکفی و نبود فضای لازم برای کار پژوهشی در این سال‌ها باعث شده تا ان طور که ترسیم کرده بودیم از رشد لازم برخوردار نشویم. دلیل دیگری هم هست و این که انتصاب مدیران در مقاطع کوتاه و نبود توجه از جانب آن‌ها به بحث پژوهش است. مورد بعدی دیگر این که رساله‌های دکتری، عادلانه و به ترتیب واقعیت تخصیص و توزیع نمی‌شود و به عنوان مثال رساله‌هایی که می‌تواند خط مشی‌های علمی و پژوهشی گسترده داشته باشند به پژوهشگران متخصص و زبده سپرده نمی‌شود.

وی ادامه داد: در همین دانشگاه آزاد که بنده سابقه چند دهه تدریس را در آن دارم باید بگویم که نبود مرکز پژوهشی کاربردی در آن که تحقیق‌ها جنبه عملیاتی داشته باشند و همچنین اختصاص ندادن بودجه مکفی سبب شده تا خیلی ره آورد مثبتی را شاهد نباشیم. امیدوارم که در سال‌های اخیر این پژوهش و تحقیقات به سمتی هدایت شود که اساتید و دانشجویان در حل مسیله و کشف نظریه‌های جدید پیشقدم شوند.

وی در خصوص این که چقدر توانستیم در این سال‌ها خبرنگار تخصصی و ژرف نگر تربیت کنیم این طور پاسخ داد: خبر از نظر من یکی از حوزه‌های موفق است، اما در همین حوزه توزیع عادلانه نداشتیم. دردانشگاه‌های علامه، تهران، سوره و آزاد که به صورت جدی به تربیت دانشجویان این رشته می‌پردازند اگر یک اماری بگیریم که از مجموع فارغ التحصیلان ان‌ها چقدر جذب بازار کار رسانه شدند به یک نمره قابل قبولی دست پیدا نمی‌کنیم، اما در همین فضای کار خبری وروزنامه نگاری می‌بینیم که از رشته‌های دیگری مثل فنی و مهندسی، پزشکان، پیراپزشکان و ... وجود دارند که خیلی موفق هم ظاهر شدند و کار می‌کنند. به نظرم بخشی از کار خبری ذاتی و وراثتی است و بخش دیگر آن وظایف دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی است. در کل باید بگویم که فعالانی که در این حوزه مشغول به کار هستند به صورت جدی و پرتلاش ظاهر شدند با بضاعت مالی اندکی که در این شغل و در مقایسه با کشور‌های دیگر شاهد هستیم که گا‌ها حتی به چند برابر هم می‌رسد، اما می‌بینیم که خبرنگاران باعشق به کار خود مشغول هستند.

آذری ادامه داد: خبرنگاری پژوهشی را خیلی کمتر شاهد هستیم بطوریکه یک خبرنگار با تسلط برتمام جوانب یک موضوع به سراغ آن برود و سعی در واکاوی و ارائه یک تحلیل جامع نسبت به آن اقدام کند. با رصدی که در این سال‌ها نسبت به خیلی از موضوعات منتشر شده در رسانه‌ها داشتم شاهد هستم که خبرنگاران به سراغ تولید مطالب سطحی و کپی از سایر همکاران مشغول هستند و البته باید بگویم که شاید یکی از دلایل آن مسائل مالی باشد که سبب شده ژرف نگری و توجه به عمق موضوعات را در آثار خبرنگاران شاهد نباشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چرا کمتر شاهد خبرنگاری تحقیقی و پژوهشی هستیم؟
  • افزایش ظرفیت منابع تامین آب شرب در شهرستان علی آباد کتول
  • بهره برداری ازهشت طرح آموزشی، خدماتی و رفاهی دانشگاهی کاشان
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری دانشگاه آزاد کرمانشاه با شرکت بهره‌برداری نفت و گاز غرب
  • جلوگیری از ناهنجاری‌های جامعه با بهره‌گیری از آموزه‌های قرآن
  • بهبود خدمات‌رسانی شهرداری تبریز با بهره‌برداری از مرکز کنترل ترافیک و مدیریت بحران
  • بهره‌برداری از ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی محلات در سال آینده
  • آخرین وضعیت مرکز نمایش‌های آئینی «صبا»/ بهره‌برداری مرکز تا پایان امسال
  • از مدار بهره برداری خارج شدن چشمه کاوات به علت طغیان
  • سرعت گرفتن اجرای طرحهای مرزی در خداآفرین